Silloin kun töissäkin piti käydä, tykkäsin tehdä kerralla isoja satseja ruokaa foliovuokiin ja pakastaa ne. Helpotti kovasti töistätuloa, kun otti vuoan aamulla sulamaan ja nakkasi sen uuniin lämpiämään töistä tullessa. Tämä perinne jatkunee kohta, kun palaan taas töihin. Tämä ruoka on yksi omista suosikeistani. Alkuperäinen ohje löytyy Riikan ruokaohjeet -blogista. Tästä tulee kaksi folio-vuoallista.
500 g kaurapastaa
650 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
öljyä tai margariinia paistamiseen
3 rkl vehnäjauhoja
n. 5 dl ruokakermaa
n. 5 dl vettä
1-2 kanaliemikuutiota
1 prk ananaspaloja liemineen
1-2 pss Puutarhurin vihannessekoitusta tai muuta mieleistä vihannesekoitusta
150 g juustoraastetta
mustapippuria, currya, paprikajauhetta, valkopippuria, sipulijauhetta...
Pinnalle: juustoraastetta
Ruskista broilerisuikaleet öljyssä kypsiksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää ruokakerma ja sekoita kastike tasaiseksi. Lisää kanaliemikuutio, ja noin puolet vedestä. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Lisää vettä tarpeen mukaan, kastike saa olla löysää sillä pasta imee paljon nestettä. Lisää myös ananaspalat liemineen sekä pakastevihannekset. Mausta kastike hyvin ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää juustoraaste. Voitele vuoka ja kaada raaka pasta vuokaan. Valuta kastike pastan päälle, ja painele pintaa niin että pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista vuokaa 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti