maanantai 25. tammikuuta 2010

Suklaamuffinssit

Tämä on luotettavin muffinssi-ohjeeni. Alkuperänä Marien Sekasoppa, joskin olen jonkin verran tehnyt muutoksia ohjeeseen itsekin. Näitä on melkeinpä aina oltava pakastimessa sen varalta, että kummisetä piipahtaa käymään. Yleensä teen kaksinkertaisen taikinan, etteivät ole aina lopussa, kaskun joku saattaa siellä pakastimella käydä muutenkin...

2 munaa
1½ dl sokeria
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1½ dl Flora Vanillaa
100 g sulatettua margariinia
Puoli levyä Fazerin sinistä rouhittuna.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää vuorotellen sihdaten jauhosekoitusta, rasvaa ja Flora Vanillaa. Kääntele ainekset varovasti sekaisin, älä vatkaa. Rouhi suklaa rouheeksi ja lisää taikinaan, käännellen edelleen taikinaa varoavasti sekaisin. Täytä vuoat melkein täyteen. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Muffinssivuokina suosin itse Italialaisia leivosvuokia tai Amerikan muffinssivuokia. Laitan vuoat muffinssipellille ja paistan muffinssit siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti