torstai 28. tammikuuta 2010

Kinkku-tomaatti-muffinit

3 munaa
1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja
2 dl 3 juuston ruokakermaa
3 /4 dl oliiviöljyä
100g kirsikkatomaatteja
200 g kinkkusuikaleita/kuutioita
1 dl juustoa (esim. sinihomejuustoa)
1/2 dl paahdettua sipulia
n 1 rkl tuoreita persiljaa silputtuna (tai basilikaa)
mustapippuria ja valkosipulia oman maun mukaan
1-2 dl juustoraastetta muffinien päälle


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahtoon kerma ja öljy, sekoita varovasti sekaisin. Lisää kinkku, paahdettu sipuli, juusto ja persilja sekoittaen edelleen varovasti, älä vatkaa. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola, ja sihtaa ne seokseen käännellen seosta lusikalla. Lisää huuhdellut ja paloitellut tomaatit. Mausta mieleisilläsi mausteilla.

Lusikoi taikina muffinssimuotteihin, ripottele päälle hieman juustoraastetta, kirsikkatomaatin puolikas ja paista 200 asteessa n. 20 min.

Alkuperäinen resepti on Marien Sekasopasta, olen muokannut alkuperäistä ohjetta paremmin omaan makuuni sopivaksi. Vielä parempia tulee, kun korvaa tomaatit paprikalla (en erityisemmin pidä tomaateista, mutta rrrrakastan paprikaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti