Kahden lapsen äidin reseptipiilo, johon tulevat ne mieluisimmat ruoka-, ja leivontaohjeet, joita ei enää jaksa etsiskellä ympäri internettiä.
keskiviikko 27. tammikuuta 2010
Mustikka-valkosuklaamuffinit
3 munaa
1 1/4 dl sokeria
100g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl flora vanillaa
80 g valkosuklaata
1 1/2 - 2 dl mustikoita
Sulata rasva, anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Rouhi valkosuklaa hienoksi muruksi. Lisää taikinaan noin kolmessa eri erässä vuorotellen rasvaa, sihdaten jauhoja ja flora vanillaa. Sekoita lusikalla kevyesti käännellen sekaisin. Kääntele sekaan valkosuklaamurut ja sen jälkeen erittäin varovasti noin 3/4 mustikoista, käännä kerran tai kaksi lusikalla taikinaa sekaisin. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuttia. Taikina vaikutti vuokaanlaittovaiheessa aika tönköltä, hirvitti että kuinkahan tömäköitä näistä tulee, mutta lopputuloksena oli varsin kuohkeita muffineja. Ehkä lisäisin vähän Flora Vanillaa, niin saisi vielä vähän lisää mehevyyttä.
Alkuperäinen ohje Marien Sekasopasta.
PS. (1.2.10) Näistä tulee erittäin hyviä myös niin, että korvaa 1dl jauhoista grahamjauhoilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti