Tämä ohje löytyi kesän kynnyksellä Yhteishyvä-lehden Ruokamaailmasta, ja äitini touhusi niitä kuopuksen ristiäisiin. Helppoa ja kohtuullisen nopeaa ja ennen kaikkea hyvää ja näyttävää!
(12 kpl)
4 kpl lehtitaikinalevyjä (9x18 cm)
Täyte
150 g mantelimassaa
5 dl mansikoita
2 dl kuohukermaa
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle tomusokeria ja mansikoita
Paloittele taikinalevyt kolmeen osaan. Paista niitä 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Halkaise jäähtyneet leivonnaiset vaakasuoraan kahteen osaan. Viipaloi tai kuutioi mansikat. Raasta mantelimassa ja vaahdota kerma. Sekoita mansikat, mantelimassa ja kermavaahto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Täytä leivokset, seulo pinnalle tomusokeria ja aseta päälle halkaistu mansikka. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti