torstai 4. helmikuuta 2010

Runebergin tortut

 

Miksiköhän en koskaan aiemmin ole edes yrittänyt tehdä Runebergin torttuja? Näin juhlapäivän alla, ne Hyvät tortut maksoivat kaupassa 3,99/2 kpl. Jäivät sinne, ja sen sijaan kurkkasin ohjetta ja huomasin meiltä löytyvän kaiken tarpeellisen.Kaupasta saatavat eivät vedä näille vertoja. :) Kuvassa oleva vadelmahilloton torttu on muuten  tyttärelleni, jonka vatsa ei kestä vadelmaa.

150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl mantelijauhoa
1,5 dl jauhettuja pipareita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kaardemummaa
0,5 dl kermaa tai maitoa

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen huolellisesti vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen kerman tai maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina korkeareunaisiin muffinivuokiin ja tasoita pinta. Jos haluat, paina lusikalla keskelle kolo ja valuta lusikallinen vadelmahilloa koloihin.
Paista tortut 200 asteessa 20–25 minuuttia koosta riippuen.

Pinnalle:
Vadelmahilloa
Kuorrute joko kaupan tuubista tai tee kuorrute itse sekoittamalla 2 tl vettä 1 dl:aan tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti