Yhteishyvä-lehdessä oli laskiaisen kunniaksi suklaalaskiaispullien ohje. Pikkusisko kokeili ensin ja minä perässä. Talteenhan tämä ohje on laitettava. Esikoisen kanssa oltiin yhtäaikaa leivontapöydän ääressä, sain ärähtää pariinkin otteeseen että taikinansyönnin on loputtava, jos meinaa pullaa saada. Taisi olla pelkkä taikina niin hyvää, ettei malttanut leipoa. :D
Perheen pullamestari, aka isi, oli sitä mieltä taikinasta ennen kohotusta, että ei tuosta mitään pullia tule, mutta yllättävästi leivontavaiheessa taikina oli ihan pullamaista. Kaakaojauhe jotenkin sotki taikinan rakennetta niin, että itseänikin vähän epäilytti. Hyvä kuitenkin tuli. :)
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1,5 dl kaakaojauhetta
150 margariinia
n. 12 dl vehnäjauhoja
Voiteluun muna.
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita kaakao ja 3 dl jauhoista keskenään ja vatkaa seokseen. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva, alusta taikinaksi.
Anna taikinan kohota. Leivo, ja kohota uudelleen. Voitele pullat munalla ja paista 225 asteessa kypsiksi. (Ohje sanoi 200 astetta. Minulle on opetettu 225 pullien paistolämpötilaksi.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti