Yhteishyvän Ruokamaailma-lehti palkitsi jälleen. Muokkasin alkuperäistä reseptiä pikkuisen.
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
suolaa, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, pippuria
6 - 7 keskikokoista kiinteää perunaa
1 dl juustoraastetta
Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli, lisää pannulle ja anna hetken aikaa pehmetä. Lisää joukkoon tomaattimurska, mausteet, vesi ja liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia ilman kantta. Kuori ja viipaloi perunat. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan ja lado päälle perunaviipaleet. Paina perunoita lopuksi niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Lisää päälle juustoraaste ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti