9kk ikäinen poikani veteli tänään innokkaasti kansioita hyllystä ja levitteli levähtäneitä papereita, kun käsiini osui printattu sähköposti, jonka minulle oli lähettänyt muinainen pomoni. Sähköpostissa oli resepti Dajm-piirakalle, jota en koskaan ollut muistanut kokeilla. Ainekset näyttivät siltä, että kauppaan oli lähdettävä samantein.
Pohja:
150 g voita/margariinia sulatettuna
2,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Sekoita pohja-ainekset taikinaksi ja painele voideltuun, jauhotettuun vuokaan (n. 24 cm). Esipaista 175 asteessa n. 15 min. Jäähdytä.
Täyte:
150 g maitosuklaata
100 g Dajm-suklaata
100 g pähkinärouhetta
2 dl kinuskikastiketta
3 rkl vehnäjauhoja
Pilko maitosuklaa ja Dajm pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon pähkinärouhe, vehnäjauhot ja kinuskikastike.
Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 20 min (ts. reunat ottavat vähän väriä ja suklaapalat alkavat sulaa). Anna piirakan jäähtyä, ennen kiinni iskemistä.
edit 20.2 Kannattaa valmistaa tämä edellisenä päivänä ja antaa jäähtyä yön yli ennen tarjoamista. Paranee vain!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti