Vihreät viinimarjat ovat kuin mustia viinimarjoja kooltaan maultaan, mutta eri värisiä. Viime vuonna en oikein keksinyt, mitä niille olisin tehnyt. Tänä vuonna työkaveri ehdotti hilloa mansikoiden kanssa, tuumasta toimeen.
Olin harmillisesti myöhässä mansikoiden ostossa, joten uhrasin pakastimesta jokusen rasian. Olisi voinut laittaa enemmänkin mansikkaa, jos olisin saanut ostettua tuoretta.
Tässä suhteet:
n. 5 kg viinimarjasosetta
n. 1 kg mansikkasosetta
2,5 kg hillosokeria
Sekoitin soseet keskenään ja laitoin hellalle. Kun seoksesta nousi höyry, lisäsin sokerin, sekoitin tasaiseksi ja annoin seoksen kiehua n. 10-15 min. Hillo purkitettiin ja sen annettiin seistä jonkin aikaa ennen kuin kannet laitettiin päälle. Näin hillosta saatiin sopivan hyytynyttä. Sopii erinomaisesti turkkilaisen jogurtin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti