Macaronsit ovat kiinnostaneet jo pidempään, mutta jostain syystä kuvittelin niiden olevan vaikeita ja monimutkaisia tehdä. Ensimmäisen kerran pääsin maistamaan niitä tällä viikolla Fransmannissa, kuin tilauksesta Me-lehdessä oli yksinkertainen ohje niiden tekoon. Eikun kokeilemaan.
3 valkuaista
ripaus suolaa
1/4 tl karamelliväriä (jauhe)
3,5 dl tomusokeria
3,5 dl mantelijauhetta
1 tl perunajauhoja
Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset, suolaripaus, karamelliväri ja kolmessa erässä lisätty tomusokeri notkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe ja perunajauho joukkoon. Leivinpaperoi kaksi uuninpeltiä, kaada taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille 2-3 cm kokoisia länttejä käyttäen pyöreää tyllaa. Jätä hiukan leviämistilaa. Kopauta peltejä pöytää vasten ja anna niiden olla huoneenlämmössä 15-20 min ennen paistamista. Paista uunin alaosassa 140 asteessa 15-20 minuuttia.
Irrota varoen, kun ovat jäähtyneet.
Macaronsien suola on se, että voi käyttää erilaisia karamellivärejä ja erilaisia täytteitä. Ihan perus-marmeladi toimii oikein hyvin, tällä kertaa tein Me-lehden ohjeen mukaisesti huikean hyvää täytettä:
100 g valkoista suklaata
200 g ranskankermaa
0,5 dl tomusokeria
(karamelliväriä)
Marjasurvosta (itse käytin punaviinimarjasurvosta)
Sulata valkosuklaa ja jäähdytä haaleaksi. Vahdota ranskankerma ja tomusokeri, yhdistä suklaa niihin. Mausta vaahto marjasurvoksella ja värjää tarvittaessa karamellivärillä.
Käännä puolet marengeista ympäri ja pursota niihin täytettä, paina täytteen päälle toinen aihio hatuksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti