lauantai 18. joulukuuta 2010

Joululaatikot

Anoppilan iänvanhoista keittokirjoista revitylle ruutupaperille rustatut laatikoiden ohjeet, joita etsitään hirveällä vimmalla joka vuosi. Nyt ne ovat Täällä. Jos innostun, selvitän huomenna anopin karjalanpiirakoiden ohjeen ja lisään senkin. Niitä nimittäin tehtaillaan taas...


Perunalaatikko (todella iso annos)

2,5 kg perunoita
50-100 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
n. 1,5 l maitoa
n. 3 tl suolaa

Keitä perunat kuorineen ilman suolaa. Kaada vesi pois ja kuori perunat nopeasti. Survo perunat kuumina ja sekoita voi sekaan.
Lisää puolet jauhoista vähän jäähtyneeseen seokseen, lisää vähän myöhemmin loput. Anna imeltyä kannen alla muutama tunti.
Lisää maitoa niin, että seos on löysää puuroa, mausta suolalla.
Kaada seos voideltuun vuokaan, paista n. 3 tuntia 150 asteessa.


Porkkanalaatikko

1 kg porkkanoita
Litraan maitoa keitetty riisipuuro
2 munaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl suolaa
2 rkl siirappia

Pinnalle: korppujauhoja ja voita

Pese ja kuori porkkanat ja keitä pienittyinä vedessä pehmeäksi. Soseuta porkkanat ja lisää riisipuuron joukkoon. Sekoita joukkoon munat ja mausteet ja kaada voideltuun uunivuokaan. Kuvioi pinta halutessasi haarukalla. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama rasvanokare.

Paista 175 asteessa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti