Me-lehdessä oli mielenkiintoisen näköinen lihapiirakka-ohje. Olihan se kokeiltava.
Taikina:
1l sämpyläjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 ps kuivahiivaa
3½ dl vettä tai maitoa
1 dl sulatettua margariinia tai voita
Täyte:
1 kg jauhelihaa
2 sipulia silputtuna
2 tl suolaa
2 tl yrttimausteseosta
1 tl rouhittua mustapippuria
300 g maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
Voiteluun:
1/4 dl vettä + 1/4 dl siirappia
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää lämmin neste sekä rasvasula ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota kaksinkertaiseksi.
Ruskista jauheliha ja sipulisilppu. Sekoita suola, mausteet, jogurtti ja raaka kananmuna vähän jäähtyneeseen jauhelihamuruun.
Kauli 2/3 taikinasta leivinpaperin kokoiseksi levyksi, vedä taikinalevy papereineen uunipellille. Levitä täyte pohjan päälle. Kauli lopusta taikinasta piiraalle kansi ja nosta se täytteen päälle. Voitele reunat siirappivedellä ja saumaa tiiviisti kiinni. voitele koko piirakka siirappivedellä, pistele haarukalla ja paista 200 asteessa n. puoli tuntia.
Voitele piirakka uunista ottamisen jälkeen vielä kerran siirappivedellä.Anna piiraan jäähtyä ennen kimppuun iskemistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti